You are currently viewing 8 tips til børnevenlig ferie på Æbleøerne

8 tips til børnevenlig ferie på Æbleøerne

Æbleøerne er oplagt til børnevenlig ferie. Der er god plads at boltre sig på, kort til stranden og havet, cykelvenlige hyggelige stier og masser af ro. Uanset hvornår du er på æbleøerne, er der masser at tage sig til. Børneliv med rolige omgivelser og naturen som ramme sætter nemlig gang i ideerne og kreativiteten

Her er lidt inspiration til en børnevenlig ferie på Æbleøerne. 

1. Slip kreativiteten løs i Smuthullet 

Smuthullet på Femø er et helt unikt åbent værksted, hvor børn og børnefamilier kan være kreative. Gå på opdagelse i det børnevenlige værksted, der på alle måder afspejler det smukke ved ø-livet. 

I Smuthullet er der værktøj, materialer og modeller til fri afbenyttelse. Der er mulighed for at hygge sig med spil udendørs og bare slappe af i de lækre omgivelser omkring branddammen i Dronningestræde. 

2. Find Femøbænkene på Femøcyklen

Børnevenlig ferie fra start. På havnen kan du leje børnecykler og/eller Femøcyklen, der er en flot grøn Christiania cykel med plads til et barn eller to. Så er I klar til at cykle Femø rundt af snoede og bakkede stier og se, hvor mange af de flotte femøbænke I kan finde. 

Og det er trygt og sikkert at bevæge sig rundt på øen. 

3. Tag på eventyr i Eventyrstrædet

Når I er på vej rundt på cyklen eller som en hyggelig gåtur, er eventyrstrædet en oplagt destination med de små. Piletræerne i eventyrstrædet gemmer på fine figurer fra eventyr og det er altid sjovt at se, hvor mange man kan genkende. 

Og har du god tid, så er et bonustip at suse forbi et af øernes biblioteker og låne et par eventyr, børnebøger eller tegneserier og læse, når I nyder roen i eventyrstrædet, i strandkanten eller ved andre eventyrlige oplevelser i naturen på Æbleøerne

4. Gå på jagt efter årstidens frugt

Æbleøerne byder på mange slags frugter. Vilde brombær, hylden, havtorn, blommer, hyben. pærer, æbler og samt mange planter, der er unikke for det nordiske køkken. Afhængig af årstiden, kan I gå på jagt ude i på øerne for at plukke og spise bær og andre frugter. 

Er du på øerne et par dage er det en perfekt anledning til at hygge jer med at lave marmelade eller frugtgrød. Alternativt, kan du snyde lidt og besøge en af vej butikkerne eller marmelade dronningen på Fejø, der har frugtmarmelade noget enhver smag. 

5. Ro og leg i Iduns Have. Det er Børnevenlig ferie

I Idunshave på Fejø, kan I gå på eventyr blandt kunstinstallationer, legeområde og naturhave. Det er den perfekte mulighed for at børn kan lege imens forældre slapper af med lækker mad. 

6. Skovtur og Picnic i Præstelunden

Tag på skovtur i Præstelunden, Fejø’s nyanlagte skov med stier og picnicbord. Her kan man lege natur-bingo, hvem kan fx først finde en bille, en pind, en fugl, en sten, en blomst eller hvad man nu kan finde på. 

7. Oplev naturen under nattehimlen

På Æbleøerne er det næsten et must at sove udenfor en nat. Det er en helt magisk oplevelse at hive madrasser og dyner ud, ligge under den lune nattehimmel og kigge på stjerner, hvor hele mælkevejen er tydelig. Måske er I også heldige at høre en ugle eller se en flagermus. 

Om natten er det også værd at besøge stranden på Femø, Fejø og Askø. Med en UV lygte er fossiler ekstra tydelige, og måske du kan finde et lille stykke rav. 

8. Kom helt tæt på dyrene

På Askø er der på de gode dage mulighed for at se sæler og marsvin ved færgen og havnen. På Fejø kan I besøge Kernegaardens geder eller prøve en tur på islandsk hesteryg. Desuden er der masser af dyreliv på øerne som får, harer og fasaner, så hold øjnene åbne.  Der er mulighed for at fange krabber og fisk ved havnene.

9. Kort vej til andre børn på legepladser og boldbanerne

Det gode Æbleøerne er at der er kort vej til andre børn og børnene på øerne er vant til at lave aktiviteter sammen på tværs. Både på legepladser og boldbaner er der god mulighed for at hygge sig og møde nye mennesker.

Det var 9 tips og mulighederne er mange for den børnevenlige ferie på Femø, Fejø og Askø. Når man først har sat fødderne på Æbleøerne får kreativiteten til aktiviteter et nøk i takt med at man møder venlige ø-boere. 

Til den børnevenlige ferie på Fejø, Askø og Femø er oplagt at booke en af øernes fine nye shelters eller et lækkert sommerhus for at hygge sig i familien.