You are currently viewing 9 grunde til at tage på cykelferie til Æbleøerne: Femø, Fejø og Askø
Ankomst til Æbleøerne - I vandet foran færgen

9 grunde til at tage på cykelferie til Æbleøerne: Femø, Fejø og Askø

Cykelferie på Æbleøerne

En cykelferie på Æbleøerne er en oplevelse for livet. Der er et hav af spændende aktiviteter, overnatningsmuligheder fra shelters til lækre sommerhuse og fantastisk flot natur. Læs videre og find 9 gode grunde til at din cykelferie skal gå til Æbleøerne næste gang. 

Fantastisk natur og Femøs fantastiske geologi

Med kort til havet og højt til himlen har alle tre øer en fantastisk natur. Med vind i håret er cykelferien på Æbleøerne derfor den perfekte måde at få pulsen ned på. Og hvis du alligevel skulle længes efter at få pulsen op igen på cyklen, så giver Femøs helt unikke kupererede terræn en fornemmelse af at rejse ud af Danmark. 

På din cykelferie kan du se bl.a. se harer, rådyr, marsvin og fasaner alt afhængig af årstiden du besøger Æbleøerne på. 

Askø rundt med børnene på cykelferien

På Askø kan du med små børn cykle rundt om øen og skulle cykleturen være for hurtigt overstået kan du stille dem sikkert i vandkanten og hoppe i vandet eller finde en kajak.

Vejboderne og hyggelige gallerier

Det herlige ved cykelferien på Æbleøerne er at du konstant bliver inspireret på din vej. Vejboder med lokale produkter, små hyggelige gallerier, frugt, der gror vildt og åbne gør-det-selv værksteder er blot nogle af de ting, der kan fange din opmærksom, når du cykler rundt på Æbleøerne. 

Vejboderne er specielle fordi de ofte er første skridt for at de lokale produkter får succes udenfor Æbleøernes grænser. Med andre ord, kan du finde lokale lækkerier, få en smagsprøve på fremtiden og måske finde lidt genbrugsguld. 

Gallerierne popper op, fordi et hav af kreative mennesker vælger at bosætte sig på Æbleøerne. Kig ind – det er altid en oplevelse og det værste, der kan ske er at du møder nogle søde øboere. 

Spændende aktiviteter for både børn og voksne indenfor kort afstand

Fem kilometer på cyklen. Så er du er nået fra den ene af Fejø – den største af de tre æbleøer – til den anden. Til gengæld, findes der – bogstaveligt talt – et hav af spændende aktiviteter, når ud bevæger dig rundt på øerne. Havet, de flotte strande og kyststrækninger er i sig selv en cykeltur værd. Og hvis du tør at udforske lidt (det er ikke farligt!), finder du et hav af små stier med overraskelser som frugt og eventyr på vejen og inden du ser dig om står du foran en flot dekoreret bænk med havudsigt eller et hyggeligt spisested. 

Rekord mange solskinstimer

På din cykelferie til Æbleøerne er risicien for våde fødder minimeret – og skulle du være uheldig tørrer de hurtigt igen. Lolland og Æbleøerne har nemlig førstepladsen for antallet af solskinstimer i Danmark. 

Nem adgang til og med cykler og busser

Der er gode muligheder for at tage cyklen med over på færgen til Æbleøerne eller du kan leje dine cykler, når du er ankommet til øerne.   

På Lolland er det gratis at tage cyklen med i toget og bussen og der er busser til alle færgerne fra Maribo station og til Femø og Fejø færgen fra Nakskov station, hvis du kommer med færgen fra Langeland og Fyn. 

Naturligvis kan du også cykle helt til færgerne (mellem 10 og 30 kilometer) på ruter i de lollandske alper eller gennem Merret skoven, hvor du risikere at stifte bekendtskab med bisonokser. Og skulle antallet af kilometer bliver for stor en mundfuld, kan du booke dig ind på et af de mange shelters, der findes på Lolland og Æbleøerne. 

Når du er på øerne er der god mulighed for at leje cykler til både børn og voksne og der er også mulighed for at få pumpet cyklerne rundt omkring på øerne. 

Gastronomiske oplevelser og lokale fødevarer

Det er ikke altid at der er overskud til at lave det store måltid på cykelferien. Heldigvis er der rig mulighed for at komplementere eller substituere måltidet på gasblusset med lækre besøg hos lokale producenter, caféer og restauranter på Æbleøerne.  

Skulle du alligevel have lyst til at bruge gasblusset eller køkkenet, hvor du overnatter kan det anbefales at investere i noget af det lækre pasta, cider eller fritgående kvæg og lokale råvarer fra vejboderne og de lokale købmænd. 

Unikke ø-oplevelser og venlige mennesker

Når du besøger Æbleøerne, vil du sandsynligvis opleve at folk hilser på dig oftere end de plejer. Hils igen og spørg endelig om vej eller om gode råd hos de lokale. 

Æbleøerne er nemlig kendt for helt unikke lokalsamfund, hvor alle kender hinanden og beboerne værd især bidrager til udviklingen af øerne. Derfor er der stor tillid blandt dem, der bor på øen, der smitter af, hvis du er turist. Så bliv ikke overrasket, hvis du bliver inviteret på kaffe eller finder vejboder med selvbetjening. 

Kulturoplevelser og festivaler for enhver smag

Det bor lige under 750 mennesker på Æbleøerne – til gengæld ved de, hvordan man sætter gang i et lokalsamfund og skaber fantastiske oplevelser fra mennesker, der kommer fra nær og fjern. Æblets dag, Femøs kvindelejr, Jazz Festival, Fejø Festival, Claus Meyers Festival på Askø/Lille Ø er blot et par af de begivenheder, der er med til at skabe en hel unik ø-stemning. 

Desuden finder du også tennisbaner, badminton, boksning, legepladser, fodboldbaner og flere andre fritidsaktiviteter på øerne. Bare spørg!