You are currently viewing Ø-hop på Æbleøerne: Et hav af gastronomiske oplevelser
Æbleøernes lækkerier - Dybvig Havn På Fejø

Ø-hop på Æbleøerne: Et hav af gastronomiske oplevelser

Ø-hop på Æbleøerne tager dig ud på havet og ind i et univers af gastrooplevelser. Æbleøerne byder på æbler, lokale produkter og gastrooplevelser ad libitum. Samtidig har øerne et bredt udvalg af lækre kulinariske oplevelser inspireret af lokale produkter og de mange iværksættere og forskellige nationaliteter, der sætter deres ben på øerne. Det kulinariske variation har bl.a. gjort Æbleøerne har fået deres helt egen Gastroweekend. Ja, der er mange grunde til at tage på ø-hop. 

Foruden de lokale produkter, der i sig selv er et must at prøve eller bruge i madlavningen, når man tager på ø-hop på Askø, Fejø og Femø, er energien fra iværksætterne og ildsjælene, der står bag produkterne en oplevelse værd. Check dem ud her: 

Schymann

Morgenbrød og frokostretter

Schymanns er en kombineret forhavecafe og bageri placeret midt på æbleøen Fejø. Nyd en let frokost, hjemmebag, sublim kaffe, Hansens softice og meget andet som hjertet og ganen kan begære.Alt bliver serveret fra det orange lyn, der er placeret i forhaven på Herredsvej 132. Mærk roen sænke sig i den afslappende og hyggelige atmosfære.

Café Dybvig

Morgenbrød og frokostretter

Nyd din mad og drikke på en rigtig hyggelig café – lige midt i Dybvig Havn.
Her kan man sidde og nyde udsigten ud over lystbådene i havnen og Smålandsfarvandet – mere fredfyldt bliver det ikke.
Maden laves med kærlighed, og hertil serveres gode drikkevarer, herunder flere lokale produkter samt en bred vifte af økologiske varer.
Et must er den berømte store Dybvig Okseburger med lokalt kød, og en ret med ravioli fra den lokale pastamager. Det er heller ikke svært at blive mæt som vegetar, og der kan bestilles glutenfrit brød og isvafler.
Der er friskmalet stempelkaffe, løsblade-te og den gode Hansens Is.
Der er mulighed for at smage masser af lokale drikkevarer, som most, cider, sodavand, vin, og Krenkerup Øl.
Alt kan nydes inde i cafeen, ude på verandaen eller tages med hjem som take-away. 

Fejø Cider

Fejø Cider® ligger på den yderste spids af Fejø, 200 m før badestranden Sletteren. Her produceres noget af Europas bedste cider, samt den første nordiske Poiré/Perry. Begge er et ’must’ til måltidet, til receptioner og til sommeraftener på terrassen. Cideriets sommerbutik sælger også egne balsamiske eddiker, gastrik, æblemost, Calvados, samt æble-is!

Hideaway Vingård og Figenarboret

Midt i Fejøs smukkeste natur lyser Hideaway op i sine italienske farver og stil. Vingården er stedet, hvor tiden flyder ubemærket mens I nyder omgivelserne, maden og vinen. Landstedet på 2,3 hektar rummer vineri, traktørsted, 1,7 hektar vin, og en af Nordeuropas største figensamlinger på friland, samt middelhavsplanter som korkeg, cypres, magnolie og hørpalme.

Spelsau

Spelsau er endnu en af de fine iværksætterhistorier fra Æbleøerne. Her produceres strik, garn og kødprodukter fra egen avl. Ja, du læste rigtigt, hos Spelsau kan du rent faktisk få fingrene i en 100 % lokalt produceret uld sweater eller vanterne til vinteren. Eller køb dit bæredygtige garn og gå i gang med at strikke julegaverne imens du nyder naturen på øerne. 

Pasta Principato

På grænsen mellem Østerby og Vesterby midt på Fejø kan du opleve Pasta Principatos pastaeventyr helt tæt på. Her åbner ejer og pastamaker Diego pop-up butikken fredage 16.30-18 og lørdage 10-13. Både pastaen og Diego’s passion for sit håndværk . Det var æblerne, der gjorde at Diego landede på Fejø fra Italien på et kort visit. Pastaeventyret og ø-livet gjorde at han blev hængende.  Kom forbi til en hyggelig snak med Diego og køb de lækre økologiske friske pasta med hjem til et lokalt produceret måltid!

Kernegaarden Cideri & 3-længes ø-idyl på dit ø-hop

På Kernegaarden Cideri finder du egen økologisk frugtavl og bæredygtig gårdproduktion af prisbelønnede natur cider, æblemost, æblebrændevin, calva, æblecider eddike og gastrik.

Blandt attraktionerne på Kernegaardens 3-længe ø-idyl er den hyggelige gårdbutik med salg af økologiske specialiteter og lokale lækkerier fra nærområdet på Æbleøerne og på Lolland.

Forlæng dit ø-hop på Femø Kro

Femø kro ligger kun 800 meter fra stranden. Her vil du opleve en hyggelig atmosfære og et spisested i de helt rigtige, idylliske rammer. Du får mulighed for at nyde din frokost på terrassen, alt imens du kan kigge ud på den skønne udsigt.

I tilknytning til restauranten har vi en hyggelig kro. Krostuen er også ideel til dig, der ønsker at nyde en kop kaffe, en iskold øl eller andre drikkevarer fra menukortet. Tager du færgen for at besøge Femø Kro er der mulighed for at blive hentet og bragt kro-bus fra havnen til kroen uden beregning. Menuen består bl.a. af Store, flotte rødspætter; Friske, stegte ål; Store wienerschnitzler samt bøffer af mørt oksekød

Det er muligt at overnatte, hvis du vil forlænge dit ø-hop. 24 moderne værelser med bad og toilet på alle værelser, en stor festsal til 120 personer plus minigolf og cykeludlejning, gør Femø Kro til alletiders sted at fejre livets store fester.

Højriisgaard

Højriisgaard er en avlsgård fra 1884 bygget af omrejsende håndværkere. I dag rummer gården 5 charmerende gæsteværelser i stuehuset, der udlejes som bed & breakfast. 

Morgenmaden nydes i den lille sommercafé, som forsynes med friskbagt brød fra gårdens eget bageri. 

Bag Højriisgård står Michael og Susie, der mødte hinanden under corona efter de begge havde mistet deres ægtefæller. Fælles deler de også passionen for madlivningens kunst, som nu har bragt dem til Femø. 

Højriisgaard omgives af gammel have med blandet andet eg, bøg, valnøddetræ og rødtjørn, som indbyder til leg og udforskning. I haven værnes der om naturens biodiversitet og fugleliv. 

Fra den 1. Maj 2023 byder Højriisgaard igen velkommen til gæster, og indtil da bruger de tiden på at gøre omgivelserne ekstra hyggelige, så der er helt klart til ø-hop.

Ro naturcamp 

Ro Naturcamp ligger blot 300 m. fra færgelejet i Vesterby, så selv hvis du har travlt kan du nå forbi på dit ø-hop. I den lille ø-kiosk bliver der solgt lokale produkter af den bedste kvalitet. Morgenbrød, fra Lollands prisbelønnede bager, Pabst i Maribo. Det bliver hver morgen bragt til færgen, som tager det med over til øen, så du kan nyde det med en dejlig kop kaffe fra espressomaskinen, Naturvin og/eller  hjemmebagte favoritter. 

Når du er faldet helt til ro i Naturcampen og det begynder at blive aften,kan du finde frisk pasta fra Pasta Principato, og fra køleren kan du nyde boblende cider eller et koldt glas hvidvin fra den lokale vingård.

Lækre lokale produkter

Er du på ø-hop over flere dage og vil du hellere lave maden hjemme i køkkenet, så er mulighederne også mange 

Fejø Frilandskvæg er et kødfuldt og fedtfattigt dyr, der er opdrættet med dyrevelfærd som 1. prioritet. Dyrene har gået ude hele livet, fået mælk fra moderdyret så længe som muligt samt græs og fodertilskud. 

På Møllenakkegård kan du hente frisk æg og hos Fejø Frugt er der mulighed for at finde æbler, pærer, blommer og most samt honning, marmelade og hedvin. Der findes også en masse vejboder med lækre produkter, så der er endnu en god grund til at sætte tempoet ned og nyde roen på Æbleøerne.

På Askø finder du Figenmarmelade, Vin og Æblemost samt lokale råvarer hos den charmerende vejbod eller den lokale købmand, der sikrer at du har det du skal bruge, når du vil i køkkenet med produkter fra Æbleøerne.